Murat Boz Kimdir?

Murat Boz, 7 Mart 1980 Karadeniz Ereğli ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Zonguldak'ta tamamlayarak, 1995 yılında İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ni kazandı Bir çok  konserde vokal yaptı. 1998'de Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği liseler arası müzik yarışmasında erkek solist dalında Türkiye birincisi oldu.
1999 yılında Bilgi Üniversitesi Jazz Vokal Bölümü'nü burslu olarak kazandı. Ardından eğitimine 2003 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü'nde devam etti. Uzun  süre Tarkanla çalıştı. 2006 yılında "Aşkı Bulamam Ben" isimli parçası ile Türk Popuna giriş yaptı.
2007  de Maximum adlı ilk albümünü Ozan Çolakoğlu yönetimindeki Sarı Ev ile birlikte ortaya çıkardı. Stardium Müzik Yapım şirketi ile çalıştı. Murad Küçük, video klibin yönetmenliğini yaptı. 23 Temmuz 2007'de Püf adlı şarkısı ile beğeni topladı. Murat Boz Maximum albümü ile Altın Kelebek ve IFA ödüllerini kazandı.
2008 yılında anlaşmalı olduğu Dokuz Sekiz Müzik ile Uçurum adlı single ile  müzik severlerin beğenisine sundu..Uçurum 2008 yılının en iyi şarkısı seçildi.
 2009'da ikinci stüdyo albümü Şans'ın ilk çıkış parçası olan "Para Yok" şarkısını ilk kez Turkcell bünyesinde yer aldı.. Soner Sarıkabadayı bestesi  Hayat Sana Güzel şarkısının üç farklı versiyonu ile maxi single olarak piyasaya çıkarmıştır..
Murat Boz; 1 single 1 albüm sıralamasını izleyerek Mayıs 2011'de "Aşklarım büyük benden" isimli üçüncü albümünü yayınladı. İlk olarak  "aşklarım büyük benden" adlı şarkısına klip çekmiştir. "hayat öpücüğü", "kalamam arkadaş", "geri dönüş olsa","bulmaca" gibi şarkılarada klip çekmiştir.
Acun Medya yeni projesi ile  Show TV'de yayınlanan, ses yarışması O Ses Türkiye'de jürilik yapmış, kendi takımından olan Oğuz Berkay Fidan 1. olmuştur.
Shakira, Tarkan, Nilifer, Nazan Öncel, Demet Sağıroğlu, Hande Yener, Nil Karaibrahimgil, Emel Müftüoğlu, Burcu Güneş, Grup Hepsi, Zeynep Dizdar ve Zeynep Mansur gibi isimlerle çalışmalar yapmıştır.

Son Yazılar

Bu Blogda Ara